// Add the new slick-theme.css if you want the default styling

PERSBERICHT

by | Jan 13, 2023 | Experts words

LINCOLN neemt een meerderheidsbelang in The Executive Network, een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in executive search. Dit partnerschap luidt een nieuwe fase in de internationale ontwikkeling van Lincoln in.
Brussel, 13 januari 2023. Lincoln, een in Parijs gevestigd adviesbureau voor Talent Management, – dat ook een vestiging in Brussel heeft, – kondigt aan dat het een meerderheidsbelang heeft verworven in The Executive Network, dat The Executive Network (TEN), TENEA en Whyz (Whyz Executive Search) omvat, stuk voor stuk leiders in hun respectieve recruitment consultancy activiteiten in Nederland. De omzet van de Lincoln-groep zal vanaf nu voor meer dan de helft internationaal worden gegenereerd.

 

TEN, opgericht in 2010, is met haar gelieerde ondernemingen (9 miljoen euro omzet en ongeveer 50 werknemers) het meest toonaangevende adviesbureau voor executive management en boardroom support in Nederland. TENEA werkt nauw samen met TEN en evalueert talenten op onafhankelijke wijze en met behulp van haar ongeëvenaarde gaming-technologie, om hun leiderschapspotentieel in kaart te brengen. Whyz ten slotte is een adviesbureau voor rekrutering en interim-management dat zich richt op managers, experts en toekomstige leiders.

 

Internationale ambities en een gedeelde ondernemingszin voor wat betreft onderzoek naar én ondersteuning van leiders.

Met een omzet van 42 miljoen euro in 2022, 9 kantoren wereldwijd (Europa en Midden-Oosten/Azië) en een personeelsbestand van bijna 200 mensen, zal dit partnerschap voor Lincoln een krachtige hefboom zijn voor de verdere toekomstige groei. De internationale aanwezigheid breidt uit en Lincoln vult haar expertise aan op vlak van aanwerving van uitvoerende of onafhankelijke bestuurders, binnen alle mogelijke organisatievormen, om verder bij te dragen tot een geëngageerd bestuur. De historische aandeelhouders blijven vertegenwoordigd in het kapitaal en blijven betrokken bij de groei van het bedrijf, met name door de toetreding van nieuwe partners. TEN zal in 2023 internationaal uitbreiden en een kantoor in Parijs openen. In de komende jaren zullen wereldwijd andere openingen volgen om internationale klanten in Europa, het Midden-Oosten en Azië te ondersteunen.

Via Lincoln sluit The Executive Network zich ook aan bij The Talent Club, een internationale vereniging van bedrijven gespecialiseerd in Talent Management-en vertegenwoordiging, die meer dan 20 toonaangevende merken omvat. De Talent Club is de meerderheidsaandeelhouder van Lincoln.

Marty Tuk

Marty Tuk , medeoprichter en eigenaar van TEN, TENEA en Whyz: “Lincoln biedt ons een geweldige kans om onze knowhow te promoten en internationaal uit te breiden door echte samenwerkingsverbanden op te zetten om onze klanten te volgen en onze expertise te delen. Gepassioneerd door ons vak, hebben we met de teams van Lincoln gemeen dat we onze klanten en senior executives steeds beter van dienst willen zijn.


“Na de overname van Cooper Fitch in juni verheugt Lincoln zich erop om nu ook de krachten te bundelen met de Nederlandse leiders TEN, TENEA en Whyz en zo de groei in 2023 verder te versnellen! Onze gemeenschappelijke waarden, onze gedeelde visie op alle talentmarkten en vooral onze sterke ondernemingszin bieden concrete garanties voor succes in de toekomst” ,aldus Gwenaël Perrot , CEO van Lincoln.

Over Lincoln:

Lincoln, opgericht in 1992 in Parijs, is een toonaangevende aanbieder van diensten op vlak van Talent Management en Talent Representation en is een belangrijke speler voor Executive Search. Lincoln combineert Talent Acquisition – Executive Search & Executive Interim Management – en Talent Development – Leadership Advisory en Outplacement, in gespecialiseerde sectorspecifieke praktijken. Lincoln is actief in Europa, het Midden-Oosten en Azië en ondersteunt leiders en managers gedurende hun hele professionele carrière. Lincoln boekte in 2022 een omzet van 42 miljoen euro en stelt meer dan 200 mensen te werk.

https://lincoln-group.com

Over het Executive Network

The Executive Network (TEN) is een adviesbureau voor personeelswerving en executive search. Het kantoor is gespecialiseerd in senior managementposities binnen een breed scala van sectoren van financiële dienstverlening tot alle andere industriële en publieke sectoren in Nederland. TEN, opgericht op 1 februari 2010, is gevestigd in Landgoed ‘Het Huis met het Blauwe Dak’.

www.executivenetwork.nl

Over TEN Executive Assessments

TEN Executive Assessments (TENEA) is een onafhankelijk assessmentbureau dat nauw samenwerkt met executive search consultancy TEN. TENEA is het eerste assessmentbureau in Nederland dat een leiderschapsrollenspel voor senior managers heeft ontwikkeld. De beoordeling, die technologie en gegevens integreert, voorspelt de prestaties van managers en niet-managers. Dit unieke rollenspel brengt de tien belangrijkste kwaliteiten voor toekomstgericht leiderschap in kaart.

www.tenea.nl

Over Whyz Executive Search

Whyz Executive Search (Whyz), opgericht in Leiden in 2010, is een recruitment en interim managementbureau dat zich richt op high potentials en leiders voor de nieuwe generatie executives. Het kantoor focust op functioneel en bedrijfsbeheer, algemeen management en gespecialiseerde functies. Het concentreert zich op de sectoren financiële en zakelijke dienstverlening, openbare en semi-openbare diensten, detailhandel en agrovoeding, private equity en durfkapitaal, energie en nutsbedrijven. Whyz is sinds november 2022 houder van het internationale B Corp certificaat.

www.whyz.nl

Over The Talent Club of Companies

De Talent Club is een internationale federatie van bedrijven, gespecialiseerd in het begeleiden en vertegenwoordigen van talent, binnen vier veelgevraagde markten zoals die van: atleten/sporters, ingenieurs en digitale professionals, managers en artiesten. The Talent Club werd opgericht in juni 2019 en is een met privékapitaal gefinancierde holding, die meerderheidsbelangen verwerft in Talent Management bedrijven die marktleider zijn en erg gedreven door hun missie als Talent Agent.

www.thetalent.club

Contacts

Anouk Van de Velde -Lincoln

+32 497 53 68 20
avandeVelde@lincoln-group.com

Sabine Deraeve -Lincoln

+32 496 22 20 18
sabine@aius.be

Axel de Chavagnac -Ppool

+33 6 82 43 60 75
axel.dechavagnac@ppool.eu